Vize İşlemleri

Vize İşlemleri (1)

SCHENGEN VİZE ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

HERKES İÇİN ZORUNLU EVRAKLAR

  • Pasaport; Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport aslı ve varsa bir önceki eski pasaportun aslı olmalıdır. (Balkanlar için 6 ay)
  • Fotoğraf; 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz 3,5-4,5 cm boyutlarında vesikalık ; Alın ve kulaklar açık, saçlar yüzü kapatmayacak şekilde olmalıdır.
  • Bazı Schengen vizesi başvurularında evrakların asılları veya noter onaylı suretleri gerekebilir.
  • Schengen vizesi için zorunlu olan min. 30.000 Euro prim teminatlı seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılmaktadır.
  • Evliyse evlilik cüzdanı fotokopisi ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği  ve nüfus cüzdan fotokopisi bulundurulmalıdır.
  • Birlikte seyahat ettiği kişinin geçerli vizesi varsa fotokopisi, yeşil pasaport ise yeşil pasaport fotokopisi. (İtalya için; Sadece çocuklara vize alınacaksa anne ve babanın geçerli vizesinin olduğu pasaportun aslı gereklidir.)
  • Vize başvuru dilekçesi. (İşverenler için antetli kağıda kaşeli imzalı) (İngiltere için İngilizce)
  • Kişinin seyahat masraflarını başkası karşılayacak ise masraf dilekçesi. (İngiltere için İngilizce)
  • Ankara yolcuları için; tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği (kişinin kendisi, eşi çocuğu, kendi annesi-babası, kardeşleri vb. görülecek şekilde olmalıdır.) ve ikametgah belgesi.

İTALYA

  • Kadınlar için; Kızlık soy isimli pasaport ile başvuru kabul edilmemektedir.
    Kadınlarda bekarken aldıkları VİS’li vize soy isim değiştiği için geçerli değildir. Yeniden şahsi başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Emekliler için emekli belgesi alınmalıdır. (Emekli cüzdanı veya sigortadan emeklilik belgesi )
  • Daha önceden Schengen vizesi yok ise “Tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği” alınmalıdır. (Kişinin kendisi, eşi, çocuğu, kendi anne-babası, kardeşleri vb. görülecek şekilde olmalıdır.)
  • İzmir ve İstanbul için banka hesap dökümlerinde evrakı imzalayan yetkilinin imza sirküleri istenmektedir. Bu belge olmadan başvuru için sunulan banka hesap dökümü kabul edilmemektedir.
  • Maaş hesabı; iş yerinden aldığı maaşının son 6 aylık dökümü banka kaşeli imzalı yine imzalayan banka görevlisinin imza sirküleri fotokopisi alınmalıdır.
  • 18 yaşından küçük çocuklar, anne ve baba ile birlikte seyahat edecek bile olsa muvaffakatname ibrazı her iki ebeveyn için de zorunludur.
  • 2 adet arka fon beyaz 3,5-4,5 cm ölçülerinde fotoğraf temin edilmelidir.
  • İzmir için; Aynı odada konaklama yapıyor sadece size vize alınacak ise, vize alınmayan yolcu geçerli vize/yeşil pasaport fotokopisi ve aynı odada kalacağınızı belirten dilekçe yazacaktır. (Bu yazıyı vize başvurusu yapmayan yolcu sizin adınızı belirterek yazacaktır.)
  • Öğrenci izin belgesi; Eğer okul günlerinde seyahat edecek ise okuldan öğrencinin seyahat tarihlerini de belirten kaşeli/mühürlü onaylı izin yazısı alınmalıdır.

ALMANYA

  • Kadınlar için; kızlık soy isimli pasaport ile başvuru kabul edilmemektedir.
  • Tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği alınmalıdır. (Kişinin kendisi, eşi, çocuğu, kendi anne-babası, kardeşleri vb. görülecek şekilde olmalıdır.)
  • 2 adet arka fon beyaz biyometrik fotoğraf temin edilmelidir. (3,6-4,6 cm)
  • Çocuk 18 yaşından küçük ise anne baba yanında seyahat ediyor olsa bile her iki ebeveyn de muvafakatname vermelidir.
  • İşveren kendisine SSK ödüyor ise; işe giriş bildirgesi-son 4 aylık maaş bordrosu ve SSK hizmet dökümü de sunulmalıdır.
  • 4B Bağkur dökümü ve 4B tescil belgesi, emekli ise emeklilik belgesi alınmalıdır. SGK müdürlüklerinden ya da www.turkiye.gov.tr’den barkodlu belge şeklinde alınacaktır.

İSPANYA

  • 1 adet arka fon beyaz fotoğraf temin edilmelidir. (3,5-4,5 cm ölçülerinde)
  • 0 yaş itibari ile her başvuru şahsen yapılacaktır.
  • İspanya konsolosluğu için muvafakatname; 18 yaşından küçük çocuk anne ya da babasından gitmeyen kişi verecektir. Her kim ile seyahat ediyorsa onun adı soyadı ve hangi ülkeye seyahat edeceği bilgilerinin belirtilmiş şekilde güncel ve orijinali olmalıdır.
  • Vize alınacak yolcunun masrafını seyahate katılmayan eş, anne, baba vs. karşılıyor ise o kişinin nüfus cüzdan fotokopisi gereklidir.
  • Son 3 ay içinde alınmış oda faaliyet belgesi orijinali gereklidir.
  • İspanya konsolosluğu kredi kartı ekstresi. (Ticari şirket hesapları kabul edilmemektedir.)
  • İkametgah belgesi
  • Ankara için; Tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, son 3 ay içinde alınmış oda sicil kayıt sureti ve oda faaliyet belgesi orijinali,  banka hesap dökümü vize başvuru tarihinden en geç 1 hafta öncesinden alınmış olmalıdır.  (Sunulan dilekçeler İngilizce yazılmalıdır)

POLONYA

  • 2 adet arka fon beyaz fotoğraf; 3,5-4,5 cm, fotoğraftaki kafa boyu en fazla 3,7 cm, çene bitim noktası ile saç birleşim noktası arası 2,5 cm olmalıdır
  • Vize için sunulan hiçbir evrakta zımba, karalama, fosforlu kalem ile çizik vb. işlem yapılmamalıdır.
  • Masraf karşılayan kişi noterden masraflarını karşılayacağı kişi için taahhütname almalıdır. (Bu belgenin aslı gereklidir.)
  • 18 yaşından küçük çocuklar için yanında gitmeyen ebeveyni muvafakatname vermelidir.

MACARİSTAN

  • 2 adet arka fon beyaz 5-5 cm pasaport fotoğrafı ölçülerinde yeni çekilmiş fotoğraf temin edilmelidir.
  • 18 yaşından küçük çocuklar için yanında gitmeyen ebeveyni muvafakatname vermelidir.
  • Macaristan vize başvurularında masrafları karşılayan kişi seyahate katılmıyorsa noterden masraf karşıladığına dair taahhütname alınmalıdır.
  • Serbest meslek mensupları için oda kayıt belgelerinin orijinali gerekmektedir.
  • SGK Belgesi (SSK ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü ve 4B Tescil Belgesi) Emekli ise Emeklilik Belgesi. SGK müdürlüklerinden ya da www.turkiye.gov.tr ‘den barkodlu belge şeklinde alınacaktır.

DANİMARKA

  • Kadınlar için; kızlık soy isimli pasaport kabul edilmemektedir.
  • 2 adet arka fon beyaz fotoğraf; 3,5-4,5 cm, fotoğraftaki kafa boyu en fazla 3,7 cm, çene bitim noktası ile saç birleşim noktası arası 2,5 cm olmalıdır
  • Bütün evraklar a4 kağıdı boyutunda olmalıdır.
  • 0 yaş itibari ile her başvuru şahsen yapılacaktır.
  • Kişinin hiç seyahati yok ise ya da eski pasaportu kayıp ve kullanılmamış yeni bir pasaport ile vize başvurusu yapılacak ise emniyetten yurt dışı giriş çıkışlarının gösteren belge.
  • Tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği. (Kişinin kendisi, eşi, çocuğu, kendi anne-babası, kardeşleri vb. görülecek şekilde olmalıdır.)

FRANSA

  • 2 adet arka fon beyaz fotoğraf; 3,5-4,5 cm, fotoğraftaki kafa boyu en fazla 3,7 cm, çene bitim noktası ile saç birleşim noktası arası 2,5 cm olmalıdır
  • 18 yaşından küçük çocuklar için yanında gitmeyen ebeveyni muvafakatname vermelidir.
  • Ankara için; Bu muvafakatnemede konaklama yapacağı otel bilgileri de istenmektedir. (Tarafımızdan bu bilgileri edinebilirsiniz.)

YUNANİSTAN

  • 2 adet arka fon beyaz fotoğraf; 3,5-4,5 cm, fotoğraftaki kafa boyu en fazla 3,7 cm, çene bitim noktası ile saç birleşim noktası arası 2,5 cm olmalıdır.
  • Başvuranlar arasında çocuk var ise “Tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği” gerekmektedir.

ÇEK CUMHURİYETİ

  • 2 adet arka fon beyaz fotoğraf; 3,5-4,5 cm, fotoğraftaki kafa boyu en fazla 3,7 cm, çene bitim noktası ile saç birleşim noktası arası 2,5 cm olmalıdır.
  • 4B ve 4C belgesi mutlaka istenmektedir.

AVUSTURYA

  • Banka hesap dökümlerinde evrakı imzalayan yetkilinin imza sirküleri istenmektedir. Bu belge olmadan başvuru için sunulan banka hesap dökümü kabul edilmemektedir.
  • İkametgah belgesi temin edilmelidir.

Yukarıda sizlerden istemiş olduğumuz evraklar, firmamızın değil, konsoloslukların istemiş olduğu evraklardır. Evrakların eksik ibrazı, konsoloslukların mülakat talepleri veya vize verilmemesinden firmamız sorumlu tutulamaz. Sunmuş olduğunuz evraklara konsolosluklar ilave evrak talep edebilmektedir. İstenen bu ilave evrakları başvuru sahibi olarak tekrar sunma zorunluluğunuz vardır. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

Vize İşlemleri (2)

MESLEK GRUPLARINA GÖRE İSTENEN EVRAKLAR

A) SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN

  • Bağlı bulunduğu meslek odasından son 6 ay içinde alınmış oda kayıt belgesi fotokopisi. (İtalya için aslı gerekmektedir.)
  • Vergi levhası fotokopisi. (Son yıl işlenmiş olmalıdır.)
  • İmza beyannamesi fotokopisi ve varsa sicil gazetesi fotokopisi.
  • Kredi kartına ait sadece son ay ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri temin edilmelidir.
  • Banka hesap ve portföy dökümü ve varsa fon dökümü; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7 bin lira görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü. (Hesap cüzdanı kabul edilmemektedir.)

B) MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN

  • İzin yazısı; Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış şahsın firmada işe giriş tarihini, görevini, aylık maaşını ve seyahat tarihlerinde izinli olacağını belirten yazı. (İmzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmalıdır.) (İngiltere için İngilizce alınmalıdır.)
  • Çalıştığı firmanın imza sirküleri fotokopisi temin edilmelidir. (İzin yazısını imzalayan kişinin imzasını da içermelidir.)
  • Çalıştığı firmanın son 6 ay içinde alınmış ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi. (İtalya için aslı gerekmektedir.)
  • Çalıştığı firmanın vergi levhası fotokopisi. (Son yıl işlenmiş olmalıdır.)
  • Çalıştığı firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ve son 4 aylık maaş bordrosu. (Şirket kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
  • SSK Hizmet Dökümü barkodlu belge şeklinde SGK müdürlüklerinden alınmalı.
  • Kredi kartına ait sadece son ay ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri.
  • Banka hesap ve portföy dökümü ve varsa fon dökümü; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7 bin lira görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü. (Hesap cüzdanı kabul edilmemektedir.)

C) FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN

  • Şirkette imza yetkisi yok ise, imza yetkilisi diğer ortağından seyahatini belirten kaşeli imzalı antetli kağıda dilekçe. (İngiltere için İngilizce)
  • Firmanın imza sirküleri fotokopisi.
  • Firmanın son 6 ay içinde alınmış ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi. (İtalya için aslı gerekmektedir.)
  • Firmanın vergi levhası fotokopisi. (Son yıl işlenmiş olmalıdır.)
  • Firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi.
  • SGK Belgesi (SSK ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır), Emekli ise Emeklilik Belgesi alınmalıdır.
  • Kredi kartına ait sadece son ay ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri.
  • Banka hesap ve portföy dökümü ve varsa fon dökümü; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7 bin lira görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü. (Hesap cüzdanı kabul edilmemektedir.)

D) DEVLET MEMURLARI İÇİN

  • Başvuru sahibinin söz konusu kurum çalışanı ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu gösteren yazı.
  • Son 4 aylık maaş bordrosu.
  • SGK Belgesi- 4C Emekli Sandığı Belgesi. (e-devlet şifresi ile alınır.)
  • Kredi kartına ait sadece son ay ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri.
  • Banka hesap ve portföy dökümü ve varsa fon dökümü; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7 bin lira görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü. (Hesap cüzdanı kabul edilmemektedir.)

E) EMEKLİLER İÇİN

  • Emekli kimlik kartı (bankamatik kartı değil) ve kaşeli ve imzalı 3 aylık emekli maaş dökümü banka hesap cüzdanı orijinali.
  • Varsa kredi kartına ait sadece son ay ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri.
  • Banka hesap ve portföy dökümü ve varsa fon dökümü; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7 bin lira görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü. (Hesap cüzdanı kabul edilmemektedir.)

F) ÖĞRENCİLER İÇİN

  1. Öğrenci belgesi (İçinde bulunulan aya ait.) (İngiltere, İstanbul ve İtalya için İngilizce alınmalıdır.)
  2. Ebeveynlerinden çalışma evrakları; Anne ya da babadan banka hesabı sunabilen ebeveynden yukarıda belirtilen meslek gruplarından hangisi uygunsa çalışma evraklarının hepsi.
  3. Masraflarının ebeveynleri tarafından karşılanacağına dair konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe. (İngiltere için İngilizce alınmalıdır.)
  4. 18 yaşından küçük ise son 3 ay içinde alınmış muvafakatname gereklidir.

ARVENTUR VİZE ve SEYAHAT İŞLEMLERİ

Arventur vize alımlarında konsolosluk ve müşterilerimiz arasında aracı kurum olup, herhangi bir vize alım garantisi vermez. Konsolosluğun vize vermemesi veya red vermesi Arventur’un sorumluluğunda değildir. Belirtilen tüm vize durumları Türkiye Cumhuriyeti pasaportları bazında belirtilmiştir. Başka ülke pasaportuna sahip müşterilerimiz vize durumlarını bağlı bulundukları ülkelerin konsolosluklarından kontrol edebilirler. Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak minimum 6 aylık geçerlilik süresine sahip olması gerekmektedir. 6 aydan az geçerlilik süresi olan bir pasaportla seyahat eden müşterilerimiz seyahat ettikleri ülkenin pasaport polisleri tarafınca ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir. Bu gibi durumlarda sorumluluk pasaport sahibine aittir.

Pasaportlarında vizesi bulunan ya da yeni vize almış olan tüm müşterilerimizin seyahat başlangıcından önce mutlaka vize başlangıç tarihlerini kontrol etmeleri önerilir. Yeşil pasaport (kamu çalışanı) sahiplerinin ıslak imzalı ve “yurtdışına çıkışında sakınca yoktur” ibareli belgeyi çalıştığı kurumdan tedarik etmesi gerekmektedir. Ayrıca ebeveyn sayesinde yeşil pasaport kullanımına hak kazanan öğrenciler için de hak kazandıran kişinin ilgili müdürlükten yurtdışına çıkışında bir engel olmadığını belirten bir yazı gerek​mektedir.​

Pasaportlarında vizesi bulunan ya da yeni vize almış olan tüm müşterilerimizin seyahat başlangıcından önce mutlaka vize başlangıç tarihlerini kontrol etmeleri önerilir. Yeşil pasaport (kamu çalışanı) sahiplerinin ıslak imzalı ve “yurtdışına çıkışında sakınca yoktur” ibareli belgeyi çalıştığı kurumdan tedarik etmesi gerekmektedir. Ayrıca ebeveyn sayesinde yeşil pasaport kullanımına hak kazanan öğrenciler için de hak kazandıran kişinin ilgili müdürlükten yurtdışına çıkışında bir engel olmadığını belirten bir yazı gerek​mektedir.​ Cep telefonlarınızı yurtdışında kullanabilmek için Türkiye’den ayrılmadan önce, telefonunuzun yurtdışına açık olup olmadığını GSM operatörünüzden kontrol etmeniz tavsiye edilir. Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve içeriği diğer std tur paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda müşteri tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz. Lütfen satın aldığınız turun satış sözleşmesini dikkatle okuyunuz.

Programlarda belirtilen uçuş saatleri havayolları tarafından bildirilen saatlerdir. Uçuş saatleri 48 saat öncesine kadar değişiklik gösterebilir. Arventur, Havayolları ile müşterilerimiz arasında aracı konumdadır. Havayolundan kaynaklı gecikme, iptal, saat yada gün değişikliği, havaalanı ve havayolu değişikliği, kapasite üzerinde satış yapılması, hizmet aksamaları vb. gibi durumlardan Arventur Tur sorumlu tutulamaz. Bazı havayollarında catering hizmetleri ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir. Hava şartlarına ve mücbir sebeplere bağlı olarak uçuşlar gerçekleşmeyebilir bu durumdan Arventur sorumlu değildir. Kafile ile hareket eden turlarda ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile gerçekleşmektedir. 20 kişinin altında katılım durumunda tur fiyatlarında değişiklik söz konusu olabilir.

BİZE ULAŞIN